Track & Trees Track & Trees
  • Amsterdam
    • Amsterdam Centrum
    • Amsterdam Noord
    • Amsterdam Oost
    • Amsterdam West
    • Amsterdam Zuid
      • Buitenveldert / Zuidas
      • De Pijp / Rivierenbuurt
      • Museumkwartier
      • Oud-Zuid
  • Nederland
    • Brabant
      • Breda
      • Den Bosch
      • Eindhoven
    • Drenthe
    • Friesland
    • Gelderland
      • Nijmegen
      • Zutphen
    • Groningen
    • Limburg
      • Maastricht
    • Noord-Holland
    • Overijssel
      • Deventer
      • Zwolle
    • Utrecht (Provincie)
    • Zeeland
      • Fine dining Zeeland
      • Goes
      • Middelburg
    • Zuid-Holland
      • Leiden
      • Rotterdam
  • Bestemmingen
    • Afrika
    • Australie
    • Azie
    • België
      • Antwerpen
      • Fine Dining Antwerpen
      • Brussel
      • Gent
      • Oostende
    • Duitsland
      • Berlijn
      • Hamburg
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
      • Parijs
    • Luxemburg
    • Noord-Amerika
    • Oostenrijk
      • Wenen
    • Spanje
      • Madrid
    • Verenigde Staten
    • Zuid-Amerika
  • Weekendje weg
  • Hotels
  • Fine Dining
  • Tip van Trees
    • Food & Beverage
    • Lijstjes
0 Facebook
0 Instagram
Track & Trees Track & Trees
Track & Trees Track & Trees
  • Amsterdam
    • Amsterdam Centrum
    • Amsterdam Noord
    • Amsterdam Oost
    • Amsterdam West
    • Amsterdam Zuid
      • Buitenveldert / Zuidas
      • De Pijp / Rivierenbuurt
      • Museumkwartier
      • Oud-Zuid
  • Nederland
    • Brabant
      • Breda
      • Den Bosch
      • Eindhoven
    • Drenthe
    • Friesland
    • Gelderland
      • Nijmegen
      • Zutphen
    • Groningen
    • Limburg
      • Maastricht
    • Noord-Holland
    • Overijssel
      • Deventer
      • Zwolle
    • Utrecht (Provincie)
    • Zeeland
      • Fine dining Zeeland
      • Goes
      • Middelburg
    • Zuid-Holland
      • Leiden
      • Rotterdam
  • Bestemmingen
    • Afrika
    • Australie
    • Azie
    • België
      • Antwerpen
      • Fine Dining Antwerpen
      • Brussel
      • Gent
      • Oostende
    • Duitsland
      • Berlijn
      • Hamburg
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
      • Parijs
    • Luxemburg
    • Noord-Amerika
    • Oostenrijk
      • Wenen
    • Spanje
      • Madrid
    • Verenigde Staten
    • Zuid-Amerika
  • Weekendje weg
  • Hotels
  • Fine Dining
  • Tip van Trees
    • Food & Beverage
    • Lijstjes
Restaurant Vermeer
  • Amsterdam
  • Amsterdam Centrum
  • Burgwallen-Oude Zijde
  • Fine Dining

Restaurant Vermeer

  • 3 juli 2023
  • Trees
Total
0
Shares
0
0
0

Restaurant Vermeer is een prachtig restaurant in het NH Hotel Barbizon Palace, midden in hartje Amsterdam. De keuken wordt gerund door de van oorsprong Britse chef-kok Chris Naylor die bekend staat om zijn robuuste gerechten met pure smaken waarbij hij er niet voor schuwt om grenzen op te zoeken. Hij werkt op dagelijkse basis samen met lokale kwekers, dus de menukaart wisselt mee met wat de natuur te bieden heeft.

Robuuste gerechten met pure smaken

De Vriend en ik zijn hier op een warme woensdagavond in juni voor een date night. Het restaurant voelt meteen bij aankomst als een warm bad door een jongeman die ons al bij de deuropening staat op te wachten. Na een hartelijke begroeting gaat hij ons voor naar onze plek. We lopen via de lounge met bar richting het restaurantgedeelte. Dit is de tweede keer dat ik in het restaurant ben, maar ik ben weer onder de indruk van het mooie design.

Chef’s menu

Bij Vermeer kan gekozen worden tussen een 4, 5 of 6-gangen menu. Er is ook een à la carte menu beschikbaar op aanvraag. De Vriend en ik besluiten voor het 4-gangen menu te gaan en geven hierbij just in case nog even aan dat we pescotariers zijn. We horen dat hier al rekening mee is gehouden. Fijn! We beginnen met een feestelijk glaasje champagne (Les Grand Blancs van Robert Moncuit) dat geweldig samengaat met de twee overheerlijke amuses, te weten: een krokant bloemvormig crackertje met hierin bloemkool met peterselie en kappertjes en niet veel later volgt jalapeño-ijs op een bedje van sla. Zalig!

Restaurant Vermeer
Restaurant Vermeer
Restaurant Vermeer

Indrukwekkende wijnboeken

We besluiten ook voor het bijpassende wijnmenu te gaan , maar sommelier Fallon Hoog Antink laat ons toch nog even de indrukwekkende wijnmenu’s, of beter gezegd: de wijnboeken zien. Vermeer heeft zó veel wijnen in de kelder dat de witte en rode wijnen allebei een eigen overzichtsboek hebben gekregen. Ik ben zwaar onder de indruk van de honderden wijnen en des te blijer dat Fallon ons gaat helpen met onze bijpassende wijnen, ik had zeker keuzestress gekregen.

Courgette – makreel | Kabeljauw

De eerste gang van ons juni-menu is de courgette met grapefruit en makreel waarbij we een Sancerre (Les Comtesse 2017) krijgen geserveerd. Het formaat van de fles valt op. De super sympathieke maître Bjorn ziet mijn verwonderde blik en vertelt ons dat ze alle wijnen in magnumformaat serveren. Leuk! De tweede gang krijgt tekst en uitleg van Naylor himself. Ik blijf het zo super tof vinden als enorm drukke chefs hier de tijd voor nemen. Terug naar het gerecht: dit bestaat uit een perfect gegaarde kabeljauw met kaviaar, mosselsaus en savooiekool van de BBQ, het gerecht wordt afgemaakt met Hollandse schaal- en schelpdieren. We drinken er een weissburgunder (Salwey, 2016) bij. Wat een goddelijke wijn-spijs combinatie is ook deze gang!

Restaurant Vermeer
Restaurant Vermeer
Restaurant Vermeer

Kimchi van andijvie | Tarbot met rode biet & braam

Ons tussengerecht bestaat uit ravioli gevuld met kimchi in een bouillon van wortel. Kimchi wordt normaal gemaakt van gefermenteerde kool, maar Naylor heeft gekozen voor andijvie. Love de combinatie van de zurige kimchi met de ietwat zoete bouillon. De derde gang is de tarbot gegaard in sinaasappel en limoen met een terrine van rode biet met braam met een rode wijnsaus. We drinken er een rosé wijn (Bandol 2020) bij. Ook dit gerecht krijgt uitleg van Naylor. Zo fijn! We maken soms mee bij fine dining restaurants dat je de chef helemaal niet ziet, maar hier voel je een en al liefde. En maitre Bjorn maakt ook van iedere gang een feestje met zijn sprankelende persoonlijkheid. Ook zijn kledingkeuze wordt erg gewaardeerd door De Vriend, dus ze moeten even samen op de foto.

Spectaculaire presentatie van de tiramisu

We zijn echte kaasliefhebbers dus breiden ons menu uit en gaan richting de kaasbar in de lounge waar we acht kaasjes zien prijken onder grote glazen stolpen. We mogen een eigen selectie van vier kaasjes samenstellen en drinken er zowel een glas witte port die 10 jaar is gerijpt bij (Manoella) als een sherry (Oloroso Amoroso Medium dry) bij. Ons tussen-dessert is tiramisu met witte asperge die op spectaculaire wijze wordt gepresenteerd met de water op droogijs truc. Ik blijf dit rookelement gaaf vinden! Het hoofddessert is een prachtige compositie van saffraanroomijs met in kombucha gemarineerde aardbei en een olie van basilicum. We drinken er een Riesling Auslese uit Mosel bij. Wat een genot!! Om alle smaakexplosies nog even rustig te laten bezinken sluiten we ons diner af met een espresso en overheerlijke friandises. Wat een fenomenaal fijne en zalige avond was dit!!

Restaurant Vermeer
Restaurant Vermeer
Restaurant Vermeer

Eindoordeel

What’s not to love about restaurant Vermeer? Het eten van de uiterst creatieve meesterkok Naylor is gefocust op groente (right up my alley), verassend en bovenal zalig. De service is uitmuntend en de zaak is oogstrelend. De locatie in hartje centrum is ook nog eens ideaal voor iedere bezoeker. Check hier de video van onze heerlijke ervaring. Leuk om te weten: Vermeer herbergt een chef’s table midden in de keuken! Die boeken we de volgende keer!

Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Burgwallen-Oude Zijde buurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Related Topics
  • BjornvanAalst
  • chrisnaylor
  • finedining
  • NHCollectionBarbizonPalaceHotel
  • vermeer
  • WereSmartGreenGuide
Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.

Previous Article
Johnny Cashew
  • Food & Beverage
  • Lifestyle
  • Tip van Trees

Johnny Cashew lanceert drie nieuwe smaken

  • 21 juni 2023
  • Trees
Lees meer
Next Article
Weekend van de Romantische Muziek
  • Festivals
  • Muziek & Musea
  • Nederland
  • Rotterdam
  • Rotterdam Centrum
  • Zuid-Holland

Weekend van de Romantische Muziek 2023

  • 19 juli 2023
  • Trees
Lees meer
You May Also Like
De inrichtng van Colima
Lees meer
  • Amsterdam
  • Amsterdam Centrum
  • Grachtengordel -Zuid

Colima Cocina Mexicana nu ook open voor lunch

  • Trees
  • 6 juni 2025
Interieur Jondani wall
Lees meer
  • Amsterdam
  • Amsterdam Zuid
  • Oud-Zuid

Nieuw in Amsterdam: restaurant Jondani

  • Trees
  • 2 juni 2025
Binnentuin van Pulitzer Hotel close-up
Lees meer
  • Amsterdam
  • Amsterdam Centrum
  • Jordaan

De ‘geheime’ terrassen van het Pulitzer Hotel  

  • Trees
  • 2 juni 2025
De A5-cocktail van taiko Bar
Lees meer
  • Amsterdam
  • Amsterdam Zuid
  • Cocktailbar
  • Museumkwartier
  • Oud-Zuid

Taiko Bar presenteert nieuw cocktailmenu

  • Trees
  • 1 juni 2025
Onion Tarte Tatin
Lees meer
  • Amsterdam
  • Amsterdam West
  • Houthavens

Brasserie George in de Houthavens

  • Trees
  • 21 mei 2025
R21-restaurant21-wall
Lees meer
  • Amsterdam
  • Amsterdam Centrum
  • Fine Dining
  • Nieuwmarkt/Lastage

Restaurant 21 fine dining in hartje Amsterdam

  • Trees
  • 2 mei 2025
Restaurant Euro Pizza
Lees meer
  • Amsterdam
  • Amsterdam Noord
  • Noordelijke IJ-oevers West

Restaurant Euro Pizza

  • Trees
  • 13 maart 2025
De Lochemse Berg wall
Lees meer
  • Barchem
  • Fine Dining
  • Gelderland
  • Hotels
  • Nederland

Hotel en restaurant De Lochemse Berg

  • Trees
  • 2 maart 2025
Track & Trees Track & Trees
  • Disclaimer
  • Contact
  • Media
Altijd op zoek naar hotspots!
© Copyright 2025 Track & Trees

Input your search keywords and press Enter.